Kamil Prokeš vinařství

Kamil Prokeš vinařství

Rodina Prokešů má svoji rodovou historii zasazenou do malebné vinařské obce Němčičky. Naplno jsem se začal věnovat vinařství od roku 1999. Ztotožnil jsem se s životním krédem prof. Mosera a prof. Krause „Nevyzkoušené je nepoznané“. To mě přivedlo k samotnému vinařství jako profesi, speciálně k výrobě šumivých vín klasickou technologií kvašením v lahvi, k sabráži, výrobě oleje ze semen hroznů révy vinné či výrobě vína bez jakýchkoliv přísad či přídavků a s minimálním obsahem oxidu siřičitého.

Současné vinařství jsem založil s prvním vinobraním v roce 2015. Zdrojem hroznů jsou vlastní dvouhektarové vinohrady, Ryzlink vlašský a Pálava pocházejí z Mikulovska, kde mají tyto odrůdy nejlepší podmínky. Vína vznikají ve vinařském dvoře ve Velkých Němčicích.

Důsledně se držím zásady zachování terroir, vyloučení chemických přípravků a minimalizace enologických zásahů. Z mého sklepního hospodářství tak vycházejí vína, která jsou dokonalým produktem okolní přírody. Bílá i červená vína se vyrábějí především v keramických nádobách o objemu 200 až 1000 litrů. Produkce kolem 20 000 lahví by se neměla do budoucna příliš zvyšovat. 

Údaje o vinařství

AdresaHlavní 46
Telefon776 029 080
E-mailinfo@kamilprokes.cz
Webwww.kamilprokes.cz/
Cookies settings switcher